Hoe zou ik mezelf beschrijven?

Ik ben Trien, dochter van Herman Bogaerts en Rit Stes, gekend in Mechelen als architect en leerkracht op rust…Mijn moeder kookt graag, maar bakt niet zo graag. Wanneer ik lang geleden mijn eerste kookboek kreeg van haar (het Unicef kookboek), bleek dat ik liever desserten maakte in plaats van te koken… de chocoladetaart uit Duitsland bleek mijn favorieten te zijn.

Vele jaren later kwam de ‘De Bakboetiek’ in Mechelen waar je – naast bakproducten – ook cursussen kon volgen om taarten te leren versieren en zo begon er opnieuw een klein ovenvuurtje in mij te branden. Ik maakte enkele biscuits voor familie en enkele bijzondere mensen. Maar omdat ikzelf geen grote fan ben van suikervolle taarten, begon ik meer en meer gewone taarten te bakken.

Enkele jaren geleden heb ik meegedaan aan de Bake off vlaanderen, ik wou wel eens weten of mijn smaken wel echt juist zaten en ik wou wel eens Wim Opbrouck (mijn grote performerheld) ontmoeten. Ik ontdekte een hoop gelijkgezinden in de tent en het bleek dat mijn smaak wel steeds goed zaten, de afwerking was wat chaotisch, maar daar kan aan gewerkt worden, niet? Gewonnen heb ik niet, hoewel…ik ben zoveel rijker geworden door de ervaring.

Ik was na de Bake off al een tijdje op zoek naar een plek waar ik met mijn taarten kon pronken… ik heb even voor een koffiebar in Antwerpen gebakken, maar dat bleek toch niet de juiste plek te zijn. Via via ben ik in contact gekomen met Sister Bean, waar ik de vrijheid krijg om te bakken wat ik wil bakken, zonder limieten en steeds met een glimlach. Hierdoor kan je mij nu al enkele woensdagen vinden in de keuken van Sister Bean… met een oven die steeds overheerlijke geuren verspreidde en mensen aanzet om een stukje taart te proeven, ook al hebben ze even geduld nodig.

Pin It on Pinterest

Deel dit met jouw vrienden