persbericht

BEKENDE MECHELSE KOFFIEBAR SISTER BEAN ZOEKT OVERNEMER

 

 

De pionier onder de Mechelse koffiebars zoekt een nieuwe eigenaar nu zaakvoerster Patty Maureira zich helemaal richt op haar cateringbedrijf.

 

Sister Bean maakt al sinds 2011 het mooie weer op de Mechelse Vismarkt. Met eigenares en Opper Sister Patty Maureira aan het roer, groeide de koffie-, ontbijt-, lunch- en brunchbar de laatste 4 jaar uit tot dé referentie voor lekkere, duurzame koffie en gezonde, huisgemaakte gerechten in de Dijlestad. Vandaag maakt Patty bekend dat ze klaar is voor een nieuwe uitdaging en een overnemer zoekt voor de succesvolle zaak. “Ik heb er mijn droom gerealiseerd om met heerlijk eten mensen samen te brengen. Nu is het aan iemand anders om er een mooi vervolg aan te breien”, vertelt ze.

Succesverhaal dwingt tot keuzes

 De Mechelse onderneming Sister Bean is op verschillende fronten actief. Naast de horecazaak is er ook een webshop en een cateraar voor particulieren en bedrijven. De goede resultaten van deze bedrijven dwingen eigenares Patty Maureira tot keuzes. Daarom besluit ze om de zaak op de Vismarkt over te laten.

Ik begon tijdens corona met de cateringconcepten Sister Bean @ Work en Sister Bean @ Home. Beide sloegen meteen aan. Vandaag ben ik op een punt gekomen dat ik een keuze moet maken. Daarom zoek ik een overnemer voor de horecazaak op de Vismarkt. Op 30 juni zal ik er mijn laatste dag werken.”

Elk weekend volzet

 Sister Bean bestaat al sinds 2011 en is daarmee de pionier onder de Mechelse koffiebars. Sinds 2018 staat Patty Maureira aan het roer. Met haar floreerde de zaak als nooit te voren. De nieuwe eigenaar krijgt dus de kans om verder te schrijven aan een echt succesverhaal.

Sister Bean is niet alleen een bekende naam, maar ook een zaak met een uitstekende reputatie. Dat blijkt elke dag opnieuw. We kunnen rekenen op heel wat trouwe klanten en zitten elk weekend van ’s ochtends tot ’s avonds vol. Binnen kunnen zo’n 60 mensen plaatsnemen, op het terras is ruimte voor 26 klanten.

Vandaag overnemen, morgen beginnen

 Wie vandaag besluit om de sprong te wagen, kan morgen meteen aan de slag. De zaak werd recent gerenoveerd en is volledig uitgerust met uitstekende, nieuwe toestellen, vertelt Patty Maureira.

Sister Bean is kant en klaar en in perfecte staat. We vernieuwden recent het interieur en er zijn geen structurele renovaties nodig. De keuken is volledig uitgerust. Sommige toestellen, zoals de frigo en de oven, zijn nieuw en vallen dus nog onder garantie. Ook het meubilair is piekfijn in orde.”

Veel mogelijkheden

 Vandaag is de horecazaak op Vismarkt 26 een koffie-, ontbijt-, lunch-, en brunchbar. Maar de mogelijkheden voor de toekomstige eigenaar zijn groot. Volgens Patty Maureira is alles aanwezig om er ook een restaurant, brasserie of een ander horecaconcept in onder te brengen. De uitstekende ligging biedt opportuniteiten voor horecaondernemers met diverse ambities. 

 

  

EINDE PERSBERICHT

 

Contactinformatie

Als u meer informatie wil, neem dan contact op met Patty Maureira via onderstaande gegevens:

 

Sister Bean

Patty Maureira

 

A: Vismarkt 26

2800 Mechelen

T: 0498 40 68 30

W: www.sisterbean.be

E: patty@sisterbean.be

 

Patty’s visie en Q&A

Persoonlijke boodschap van Patty

 

In 2018 begon ik aan het verhaal van Sister Bean en daarmee ook aan een echte droom. Ik wou met (h)eerlijk eten mensen bij elkaar brengen en laten glimlachen. Ik wou een mooie zaak die mensen gelukkig maakt.

Vier jaar later kan ik met heel veel trots en vreugde zeggen dat die droom, realiteit geworden is.

 

De afgelopen jaren waren uitdagend voor mij. Corona dreigde mijn droom aan diggelen te slaan. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar andere kansen. Ik begon met een webshop en startte twee cateringconcepten: Sister Bean @ Work en Sister Bean @ Home.

 

En terwijl mijn zaak op de Vismarkt gesloten bleef en ik mezelf op deze nieuwe avonturen richtte, nam ik ook de tijd om na te denken. Waar word ik blij van en wat geeft me energie? Wat vreet energie? Waarom begon ik ooit met Sister Bean en waar wil ik naartoe?

 

Het cateringverhaal groeide snel en loopt vandaag als een trein. Ook daar ben ik blij om. Maar de combinatie van de verschillende activiteiten weegt zwaar in mijn agenda, op mezelf en op mijn gezin.

 

Daarom heb ik besloten om mezelf in de toekomst helemaal te smijten op de catering. Vanaf vandaag ben ik dus officieel op zoek naar een overnemer voor mijn horecazaak.

 

Dat is geen gemakkelijke beslissing geweest maar wel de juiste. Dat voel ik. Sister Bean @ Home en Sister Bean @ Work geven me de kans om mezelf terug meer te richten op mijn gezin. En dat geeft mij dan weer de rust die ik vandaag nodig heb.

 

Ik heb de afgelopen jaren veel gedaan en geleerd. Ik bouwde een gezond bedrijf uit met een goede reputatie en een trouw cliënteel. Ik mocht heerlijke gerechten en nieuwe producten creëren. Ik leerde prachtige mensen kennen en groeide als persoon en als ondernemer.

Hier ben ik erg dankbaar voor.

 

Vandaag neem ik even tijd voor mezelf en voor mijn gezin. Zij krijgen in de toekomst opnieuw meer aandacht van mij. Maar ik blijf wel ondernemen. Ik sta te popelen om te ontdekken wat de toekomst zal brengen.

 

Ik wil al mijn klanten, medewerkers en partners van harte bedanken voor de afgelopen jaren.

En ik kijk ernaar uit om de mensen te ontmoeten die hun eigen horecaverhaal willen schrijven op de Vismarkt 26.

Q & A

 

Tot wanneer blijft Sister Bean op de Vismarkt open?

Tot en met dinsdag 28 juni 2022.


Waarom eindigt het verhaal op de Vismarkt?

 

In januari 2018 sprong opper-sister Patty in het verhaal van Sister Bean. Sindsdien heeft ze een geweldig team van sisters (en de occasionele mister) opgebouwd, waarbij de beleving van de klant altijd op de eerste plek stond. De coronacrisis gaf ons uitdagingen, waarin wij opportuniteiten zagen. Tijdens deze periode ontdekten we een breder publiek, namelijk bedrijven en particulieren met privé-opdrachten. Ook jullie liefde voor onze brunchpakketjes tijdens de lockdown, liet ons voelen dat we meer waren dan enkel de gezellige koffiebar op de Vismarkt. Tijdens de coronatijd merkten we hoeveel voldoening het ons bracht om volledig op maat te kunnen werken. Samen nadenken over het perfecte caterings-concept dat volledig past bij het idee van de klant, vonden we een heerlijke manier van werken!

 

Ondertussen is Sister Bean uitgegroeid tot meer dan enkel een koffiebar. We hebben naast de horecazaak op de Vismarkt ook het caterings-concept voor bedrijven, de catering voor particulieren en de webshop. Ondanks de vele sisters die Patty bijstaan, rusten al deze zaken nog steeds grotendeels op de schouders van Patty. De tijd is dus aangebroken om een keuze te maken, zodat ze opnieuw al haar rollen ten volle kan uitvoeren: als onderneemster met een duidelijke focus, als echtgenote, maar vooral als mama van Lena en Noa.

 

Ik heb een cadeaubon van Sister Bean, wat dan?

 

Sister Bean op de Vismarkt blijft open tot 28/06/2022, dus kom zeker nog langs om je cadeaubon in te ruilen voor een heerlijk ontbijt, lunch, brunch of koffie– en taartmoment! Na deze datum kan je jouw cadeaubon nog gebruiken om producten uit de webshop te bestellen. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@sisterbean.be, waarbij je ook jouw bon bijvoegt. Droge producten zoals onze homemade granola kunnen worden opgestuurd via B-Post. De andere zaken kunnen geleverd worden in de regio van Mechelen. Jouw bon gaat dus niet verloren!

 

Kan ik nog blijven genieten van ons lekkere huisgemaakteSister Bean eten?


Jazeker! Je kan blijven genieten van ons heerlijk soulfood via de concepten Sister Bean @home, Sister Bean @work en de webshop. Opper Sister Patty kan je daarvoor bereiken via gsm (0498 40 68 30) of via mail (patty@sisterbean.be).


Na 5 geweldige jaren willen we graag in schoonheid afsluiten. Jullie verhalen van de afgelopen tijd zijn dus zeker welkom om steeds met een warm hart terug te kunnen lezen! Willen jullie graag een lieve boodschap achterlaten? Stuur deze dan zeker naar
patty@sisterbean.be!

 

Welkom

maandag, dinsdag, vrijdag

9u – 16u
à la carte 9u – 14u30

zaterdag – zondag

9u – 17u
brunch: 9u – 14u30

woensdag, donderdag

gesloten

Contact

telefoon

+32 15 65 86 65

E-Mail

info@sisterbean.be

Adres

Vismarkt 26

2800 Mechelen

Pin It on Pinterest